Tips Fra Proffene For Dine HVAC Behov Hjemme Eller På Kontoret

HVAC-systemet i ethvert hjem er en svært viktig funksjon, og hvis det ikke går riktig, kan det føre til et veldig ubehagelig sted å være. Det er det siste du vil ha, og å vite hvordan du skal ta godt vare på det er nøkkelen. Nedenfor er det mange nyttige HVAC tips som er viktige å forstå hvis du vil at systemet skal vare veldig lenge.

Kontroller at du kontrollerer filtrene i klimaanlegget. Dette er viktig fordi å sjekke filtrene dine kan utgjøre forskjellen mellom rimelige reparasjoner og dyrere nedover linjen. Prøv å sette den inn i den månedlige tidsplanen din, slik at du ikke glemmer å sjekke filtrene regelmessig.

Hvis du må ansette noen for å hjelpe deg med HVAC-systemet ditt, må du lære om alle kravene staten din har lovfestet angående lisensiering og forsikring. Du må kunne spørre alle du planlegger å ansette hvis de oppfyller disse kravene før du ansetter dem.

HVAC-enheten din kan lide når trær begynner å miste bladene sine. Når bladene faller, rengjør viftegrillen konsekvent. Luften må være uhindret i viften, og eventuelle blokkeringer skaper ytelsesproblemer for hele systemet.

Få HVAC-systemet reparert to ganger i året. Dette bør kontrolleres ofte for rusk og funksjonsfeil. Selv om du ikke kan se noe galt, kan det å sjekke det hjelpe deg med å finne og reparere noen mulige problemer.

En programmerbar termostat kan hjelpe deg med å spare penger på klimaanleggregningen. Hvis du skrur ned termostaten rundt 10 prosent i 8 timer per dag, kan du spare 10 prosent ved hjelp av den programmerbare termostaten. I tillegg, noen modeller av programmerbare termostater faktisk tillate deg å styre dem eksternt fra kontoret datamaskin eller mobiltelefon.

Hvis du har et vindusluftkondisjoneringsapparat uten timer, bruker du en vanlig utløpstidtaker til å styre når det er på eller av. Dette er de samme du bruker til ferielys, så alt du trenger å gjøre er å koble klimaanlegget til timeren og sette det til å kjøle deg ned i løpet av dagen.

Rengjør filtrene dine! Hvis du har et vindusenhet klimaanlegg, vil det være et filter rett under grillen du kan støvsuge. Hvis du har en ovn eller utendørs enheter, vil de også ha filtre som skal rengjøres eller erstattes. Et skittent filter kan gjøre enheten ineffektiv eller til og med la den overopphetes.

Bruk planter for å øke klimaanleggets effektivitet. En ac-enhet som er helt skyggelagt av trær og busker, kan operere opptil 10 prosent mer effektivt. Men husk avstand. Luftstrømmen må ikke begrenses, og teknikere trenger plass til å jobbe når de kommer ut for å vedlikeholde enheten.

Riktig vedlikehold er nøkkelen til å ha et godt fungerende HVAC-system. Ikke la systemet gå dårlig, bruk tipsene her for å inspisere det for problemer for å sikre at du ikke har kostbare reparasjoner nedover veien. Fortsett å sjekke det og husk tipsene her for å bruke som guide, slik at du vet hva du skal se etter.

Posted on: oktober 13, 2021, by :